Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει το λάδι, και δη το ελαιόλαδο, με το πρόσωπο; Κι όμως έχει και είναι πρακτικής φύσεως. Αν, λοιπόν, σας τελείωσε το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείτε, ξεβαφτείτε με ελαιόλαδο και κανένα πρόβλημα. (Πρόβλημα υπάρχει αν κοιμηθείτε βαμμένη!)

Διαδικασία:

Βυθίζετε ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα σε ένα μπολ με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας, για να είναι απολύτως απαλλαγμένο από χημικά.

Περνάτε με αυτό τα βλέφαρα, τα μάγουλα, το μέτωπο και αφαιρείτε προσεκτικά το μακιγιάζ –φεύγει και η αδιάβροχη μάσκαρα.

Ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό και σκουπίζεστε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Αυτό ήταν! Όχι μόνο αφαιρέσατε το μακιγιάζ που θεωρείται σοβαρός παράγοντας γήρανσης, αλλά ευεργετήσατε εξόχως την επιδερμίδα σας.

Δείτε τώρα γιατί!

Το ελαιόλαδο:

-Περιέχει σκουαλάνιο (squalene oil) και θα μπορούσα να σας μιλώ ώρες γι΄ αυτό!!! Το σκουαλάνιο, λοιπόν, βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας, αφήνει το δέρμα εξαιρετικά απαλό και επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο. Μ-α-γ-ι-κ-ό! Τι γίνεται τώρα; Το δέρμα αναγνωρίζει το σκουαλάνιο, γιατί πολύ απλά συνήθιζε να παράγει σκουαλένιο, ένα βασικό συστατικό του λιπιδιακού φραγμού το οποίο προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, αλλά δρα και ως μαλακτικό. Δυστυχώς σκουαλένιο διαθέτουμε μέχρι και την εφηβεία, γι΄ αυτό μετά την ηλικία των 20 που αποβάλλεται από τον οργανισμό μας, το δέρμα είναι πιο τραχύ. Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται μόλις το δέρμα χάρη στο σκουαλάνιο… θυμηθεί το σκουαλένιο! Πάρτι απαλότητας!

Ακόμα το ελαιόλαδο:

-Έχει πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες (ασκορβικό οξύ, νιασίνη, παντοθενικό οξύ, Β6, Α, Ε και Κ) που θρέφουν την επιδερμίδα και προάγουν τη δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης.

-Αποτελεί πηγή ιχνοστοιχείων (Ca, Fe, K, Na, Zn, Cu, Mn, Se), απαραίτητων για τη δομή νέων ιστών και τις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος και αμινοξέων, απαραίτητων για τη διατήρηση της φυσιολογικής μεταβολικής δραστηριότητας των κυττάρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότερες μπράντες το συμπεριλαμβάνουν στις φόρμουλες των προϊόντων τους και κάτι μου λέει ότι θα ξεμένετε από προϊόν ντεμακιγιάζ όλο και πιο συχνά!

Αλεξάνδρα Βεκιάρη

face yoga specialist/. face massage expert/.