Σας έχω πει ότι δεν σκοπεύω να επενδύσω στην «κουλτούρα» της μάσκας. Αλλά υπάρχουν κάποια πρακτικά θέματα σε σχέση με το γεγονός ότι τη φοράμε που δεν μπορώ να αγνοήσω. 

Από επαγγελματική διαστροφή θα μπορούσα να σας παροτρύνω να κάνετε την πρακτική σας κάτω από τη μάσκα (φυσικά και να την κάνετε, είναι ένας έξοχος τρόπος να αξιοποιήσετε τη μάσκα εποικοδομητικά). Θα σας επισημάνω, ωστόσο, κάτι εντελώς πρακτικό, επειδή τη φοράτε. Είναι πιθανόν με την παρατεταμένη χρήση της μάσκας να οδηγηθείτε στο φαινόμενο του double face, που συνοπτικά σημαίνει ένα #πρόσωποδύοταχυτήτων. Αυτό που δουλεύει (εκτός μάσκας) και αυτό που είναι σε… αγρανάπαυση (εντός μάσκας).

Τι προτείνω; 

Συνεχίστε #ναχαμογελάτε και κάτω από τη μάσκα.

Όχι μόνο γιατί το χαμόγελο ενεργοποιεί τη θετική μας ψυχολογία. Αλλά γιατί κρατάει #ενεργοποιημένη την περιστοματική περιοχή και τα ζυγωματικά, καταπολεμώντας τη βαρύτητα

Και κρατήστε τα μάτια σας όσο πιο ανοικτά και σταθερά μπορείτε, για να αποφύγετε την επιβάρυνση στην περιοφθαλμική περιοχή (και το πόδι της χήνας) από την υπερεκφραστικότητα στην προσπάθειά σας να επικοινωνήσετε!