Τα αποξηραμένα μπουμπουκάκια τριαντάφυλλου από το Μαρόκο στη γυάλα του μπαχαράδικου με είχαν από καιρό γοητέψει. Ροζ και ζωγραφιστά! Δεν μπορούσα να φανταστώ ένα πιο κοριτσίστικο τσάι –για την ακρίβεια βοτανικό ρόφημα. Σε φίνα πορσελάνη σερβιρισμένο. Σήμερα, κατάφερα να κάνω αυτή τη μικρή πολυτέλεια πραγματικότητα. 

Έβαλα μια χουφτίτσα τριανταφυλλάκια σε καυτό νερό και μετά τα πέρασα από το σουρωτήρι. Άρωμα και γεύση τριανταφυλλένια, σου φέρνουν μυρωμένο ανοιξιάτικο αεράκι στην πόρτα σου! 

Λοιπόν, αυτό το τσάι είναι και άκρως χαλαρωτικό. Γιατί έχει μηδενική καφείνη. Άρα ενδείκνυται προ ύπνου. Περιέχει φουλ βιταμίνη C και είναι… φάση αντιστρές και αντικαταθλιπτική. Είναι και διουρητικό, καθώς καταπολεμάει την κατακράτηση υγρών. Με μαύρο πιπέρι και μέλι καταπολεμά και τις κράμπες περιόδου.

Το καλύτερο, όμως, σας το άφησα για το τέλος: το τσάι τριαντάφυλλο φροντίζει και την επιδερμίδα, καθότι αντιοξειδωτικό, με βιταμίνη Α και πολυφαινόλες, ένας πρώτης τάξεως οχτρός των ελευθέρων ριζών! Κι αν δεν το πιείτε όλο, που το αποκλείω, μην το αδειάσετε στον νεροχύτη: Λειτουργεί και ως λοσιόν!
Καθιερώνεται για τα γλυκά φθινοπωρινά απογεύματα και γενικώς.

Α.Βε.
#rosetea #spring #roseteabenefits #skinremedy #faceyogabeauty