Συμμετρία VS Ασυμμετρίας

asymmetrical-face-3

Από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τη faceyoga η επαγγελματική διαστροφή με οδηγεί… καρφί στις ασυμμετρίες του προσώπου! Συμπέρασμα: όλοι έχουμε #ασυμμετρίες και απολύτως συμμετρικά πρόσωπα δεν υπάρχουν, όσο και αν τα εκθειάζουμε. Αν, μάλιστα, κάνετε το κόλπο με τη βοήθεια ενός προγράμματος επεξεργασίας φωτογραφιών να ενώσετε τις δύο αριστερές ή δεξιές πλευρές, ακόμα και της Μέριλιν Μονρόε, όπως στη φωτο, θα προκύψει ένας άλλος άνθρωπος, που μπορεί και να μην είναι καν εξίσου όμορφος.Σχεδόν ποτέ, λοιπόν, η μία πλευρά του προσώπου μας δεν είναι ίδια με την άλλη! 

Μιλώντας πάντα για μικρές διαφορές, αυτές που μας προσδίδουν τη μοναδικότητά και τη γοητεία μας, ο λόγος αφενός έχει να κάνει με τη μητέρα φύση και αφετέρου με τις συνήθειές μας. Αυτό το αφετέρου που είναι στη δικαιοδοσία μου σημαίνει ότι πολλά και διάφορα από αυτά που κάνουμε μέσα στη μέρα ενισχύουν τις ασυμμετρίες μας. Για παράδειγμα, κάνουν το ένα μας φρύδι (συνηθέστερο) νάναι πιο ψηλά από το άλλο ή το ένα μας μάτι να είναι πιο χαμηλά από το άλλο. 

Πριν, ωστόσο, σας επισημάνω ποιες μικρές #καθημερινέςσυνήθειες μας απομακρύνουν από την... τελειότητα, να ξεκαθαρίσω το εξής: τις ασυμμετρίες στις οποίες αναφέρομαι δεν τις αντιλαμβάνεται συνήθως κάποιος άμα τη εμφανίσει -εκτός αν σας σκανάρει- και ότι ακόμα και εσείς πρέπει να σας παρατηρήσετε πολύ εκ του σύνεγγυς στον καθρέφτη για να τις εντοπίσετε. Διαφορετικά, μιλάμε για κάτι πέραν της ειδικότητάς μου.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν!

Αν…

Μασάτε μόνο από τη μία πλευρά

Κοιμάστε μόνο από τη μία πλευρά

Κάνετε σταυροπόδι μόνο από τη μία πλευρά

Κρατάτε τη τσάντα σας μόνο από τη μία πλευρά

ρατάτε το τηλέφωνο ανάμεσα σε αυτί και ώμο μόνο από τη μία πλευρά

Χαμογελάτε μόνο από τη μία πλευρά

Ενδέχεται με την πάροδο του χρόνου να αποκτήσετε μια ασυμμετρία εμφανή και ενοχλητική! Η οποία μπορεί και να σας χρεώσει ρυτίδες που αλλιώς δεν θα κάνατε! Σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο αλλάζετε συνήθειες (αιτία) αλλά σηκώνετε τα μανίκια ψηλά και #ξεκινάτεfaceyoga για να διορθώσετε το… σύμπτωμα! 

Συμπέρασμα: οι ασυμμετρίες #διορθώνονται με τις ανάλογες ασκήσεις. Όσο για την #καλήσαςπλευρά, φωτογραφικά ομιλώντας, είναι ακριβώς αυτή που κανακεύετε περισσότερο, αφήνοντας την άλλη στο έλεος των κακών σας συνηθειών! 

Καιρός να την βγάλετε από την αφάνεια!!! 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Youth formula
The 7 skin method

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.