Παιδί των… νερατζιών!

orange-blossom-aka-neroli

Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι της πόλης τούτης παιδί και να μην σε αποπλανεί το άρωμα των νερατζιών. Ειδικά αυτές τις μέρες, είναι ολάνθιστες. Καταριέμαι το μπόι μου και ομολογώ την παράνομη πρόθεσή μου να κόψω μερικά ανθάκια από την ολάνθιστη νερατζιά που… πέρασε από πάνω μου, χτες, μόνο και μόνο για να βάλω λίγη ευτυχία στις κοφτές αγχωμένες ανάσες μου. Δεν τα κατάφερα! 

Ναι αλλά το… σύμπαν την έκανε τη δουλειά του. 

Λίγο αργότερα, στο μάθημα της face yoga, όπου αγαπάμε πολύ τα αιθέρια έλαια και την αρωματοθεραπεία, έκανα τη μεγάλη συνειδητοποίηση: το νεοαποκτηθέν Νέρολι, για τις ανάγκες του μασάζ μας, είναι απόσταξη από τα άνθη φυτού με την επιστημονική ονομασία Citrus Aurantium, κοινώς της Νεραντζιάς! 

Από πού και έως που Νέρολι θα μου πείτε. Τόψαξα! Από την πριγκήπισσα Orsini, της ιταλικής πόλης Nerola, η οποία το χρησιμοποίησε πρώτη ως αρωματικό, το 1680, για τα γάντια και τις εσάρπες της. (Μου αρέσει ακόμα περισσότερο το  Νέρολι μετά από αυτήν την πληροφορία, όπως καταλαβαίνετε).

Ποια είναι τώρα τα καλά του, εκτός από το θεσπέσιο άρωμά του; 

Όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή βοηθά στη δημιουργία μιας νέας και αισιόδοξης αντίληψης των πραγμάτων. Δρα, δηλαδή, ως ηρεμιστικό, αντικαταθλιπτικό, καρδιοτονωτικό και βοηθά και στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της ταχυπαλμίας. 

Δεν θα αραδιάσω, ωστόσο, όλες του τις ιδιότητες, είναι πολλές! Θα σταθώ μόνο στα «δικά» μας. Αναμεμειγμένο με κρέμα περιποίησης ή λάδι βάσης (αμυγδαλέλαιο) ενισχύει την ελαστικότητά της επιδερμίδας και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, άρα τη γήρανση. 

Αλλά και μόνο που μυρίζει τόσο ωραία, θα μου έφτανε...

Alexandra Vekiari

#neroli #essentialoil #citrus #citrusfan #faceyoga #faceyogaaromatherapy #faceyogaalexandravekairi #aromatherapy #αθήνα #νερατζιά #αιθέριοέλαιο 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Facial cups and face yoga
All about eyes

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.