Θα έχω πάντα τον ήλιο φίλο!

here comes the sun

Λατρεύω τον υπέρλαμπρο ελληνικό ήλιο! Αυτόν ακριβώς που σε πονάει στα μάτια, όταν αναμετριέσαι μαζί του στα άσπρα-ξέξασπρα σοκάκια στις Κυκλάδες. Είναι αστείρευτη πηγή όχι μόνο για τη βιταμίνη D, αλλά και για την ενέργειά μου!

Τι δεν ξεχνάω ώστε να έχω τον ήλιο φίλο μου για πάντα και να αποφύγω τη φωτογήρανση;

Τα γυαλιά μου και την αντηλιακή μου. (Φέτος κι ένα καπέλο.)

Ειδικά τις ώρες 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Τώρα το καλοκαίρι προσέχω, επίσης, τη διατροφή μου, δίνοντας έμφαση σε ενυδατικούς και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Για παράδειγμα, μια σαλάτα ντομάτα με τριμμένο καρότο (λυκοπένιο και βήτα καροτίνη) δεν ισοδυναμεί με αντηλιακό, αλλά ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στην βλαβερή ακτινοβολία. 

Και δεν αμελώ τον πολύ καλό καθαρισμό της επιδερμίδας μου, καθώς οι αυξημένες θερμοκρασίες αυξάνουν και την ατμοσφαιρική ρύπανση που επικάθεται στην επιδερμίδα μου μαζί με την… αντηλιακή -αν και πρέπει να επισημάνω ότι οι υφές τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί και δεν βαραίνουν.

Όσο για την αντηλιακή μου την φοράω:

-Τελευταία στη σειρά, μετά από την καθιερωμένη ρουτίνα περιποίησης.
-Τουλάχιστον 20 λεπτά πριν εκτεθώ στον ήλιο στο πρόσωπο, στον λαιμό, το μπούστο μου, αλλά και στα χέρια μου!

-Αν η κρέμα μου ή το foundation ή ακόμα και το primerέχουν κι αυτά δείκτη προστασίας από 15 και κάτω δεν με καλύπτει. Χρειάζομαι ένα προϊόν με SPF 30 και πάνω.

-Αν σκοπεύω να εκτεθώ πολύ στον ήλιο, ανανεώνω την αντηλιακή μου κάθε 2 ώρες, ειδικά αν έχω την τάση να ιδρώνω.

-Προτιμάω ένα αντηλιακό με φυσικά φίλτρα (δείτε στα συστατικά να αναφέρεται οξείδιο του ψευδαργύρου/zincoxide ή διοξείδιο του τιτανίου/titaniumdioxide).-Στην περίπτωση που είμαι μακιγιαρισμένη επιλέγω ένα αντηλιακό σπρέι από αυτά που κυκλοφορούν πλέον ευρέως και για το πρόσωπο, προσέχοντας, όμως, να μην το εισπνεύσω. Ή αν δεν μου… βρίσκεται βάζω την αντηλιακή πάνω από το μακιγιάζ ταμποναριστά –καλύτερα από το καθόλου!

YΓ Τα γυαλιά δεν με προστατεύουν μόνο από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία! Αλλά και από το πόδι της χήνας! Αν έχω τα μάτια μου διαρκώς μισόκλειστα για να αποφύγω την αντηλιά κάνω κατάχρηση του μυ και "τραυματίζω" την περιοχή!



×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Στάσου… σύκα!
Ξέρεις από καλό λάδι;

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.