Στάσου… σύκα!

04-10-56-image-28

Φουλ σε μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, κάλιο, φυτικές ίνες και πολυφαινόλες (ειδικά τα μαύρα) αυτή η αυγουστιάτικη υπερτροφή που χαρίζει ενέργεια, δημιουργεί αίσθημα κορεσμού, έχει ήπια υπακτική δράση, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και απογειώνει τη διάθεση για σεξ δεν είναι μόνο απόλαυση να την τρως! 

Κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα! 

Σύμφωνα με έρευνες, το εκχύλισμα σύκου έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και δράση κατά της κολλαγενάσης, μειώνοντας έτσι τις ρυτίδες της επιδερμίδας.

Επίσης, το εκχύλισμα σύκου:

-μειώνει την παραγωγή μελανίνης, άρα και τις σκουρόχρωμες κηλίδες στην επιδερμίδα, 

-περιορίζει τη διεπιδερμική απώλεια νερού και ελλατώνει το σμήγμα. 

-και βέβαια, τα σύκα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση.

Έτσι, λοιπόν, μου λύθηκε και η απορία γιατί όλο και περισσότερο εμφανίζεται το συστατικό αυτό στις κρέμες, και μάλιστα τις ενυδατικές, είτε προσώπου είτε σώματος, ειδικά από ελληνικές εταιρείες που ξέρουν από… σύκα.

Μάσκα εξπρές για το πρόσωπο με σύκο:

Πολτοποιήστε 2 σύκα και ανακατέψτε καλά μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα στο πρόσωπο με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Με τη βοήθεια των σπόρων του σύκου θα κάνετε  απολέπιση, ενώ το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με την αντιοξειδωτική δράση που παρέχει το φρούτο, θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα. Αφήστε για 15 λεπτά  και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Α.Βε.

#figs #figsformoisture #figsandskin

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Κι εγώ το... gua sha μου
Θα έχω πάντα τον ήλιο φίλο!

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.