Κι εγώ το... gua sha μου

Skin-Gym-Rose-Quartz-Heart-Gua-Sha

Αυτό το καρδιόσχημο εργαλείο, με το εξωτικό όνομα, που έχει μπει στη ζωή μου, εδώ και λίγο καιρό, έχει γίνει προέκταση του χεριού μου. Gua sha. Είναι φτιαγμένο από νεφρίτη ή χαλαζία και κάθε φορά που κάνω με αυτό μασάζ στο πρόσωπό μου το βλέπω να:

-κοκκινίζει ελαφρά, χάρη στην υπεραιμία που προκαλώ, και να αποκτά όψη υγείας, χάρη στην οξυγόνωση που συνεπάγεται η υπεραιμία

-να αποτοξινώνεται, καθώς ενεργοποιώ τη λεμφική ροή με αποτέλεσμα όταν το κάνω συστηματικά (και κάθε μέρα μπορώ) το πρόσωπό μου να δείχνει πιο λαμπερό

-να δείχνει πιο σφριγηλό (αχ αυτό μου αρέσει πιο πολύ απ΄ όλα) καθώς το gua sha μου μπαίνει μέσα στους μυς μου και τους ενεργοποιεί κι έτσι το πρόσωπό μου «ανεβαίνει»

-να χαλαρώνει από την ένταση και την κούραση της καθημερινότητας ώστε τα χαρακτηριστικά μου να δείχνουν στα καλύτερά τους

Οι κοίλες και κυρτές επιφάνειές του είναι πολύ φιλικές προς τις καμπύλες του προσώπου μου και όταν το χρησιμοποιώ δεν χρειάζεται καμία λιπαρή ουσία για να κάνει τη δουλειά του. Τις κρέμες μου τις βάζω αμέσως μετά.

Θρέψη αποτοξίνωση ανόρθωση ξεκούραση, όλα αυτά και κάτι ακόμα κάνει για μένα το gua sha μου: απαλύνει τις μικρές μου ρυτιδούλες. Γι΄ αυτό το χρησιμοποιώ τακτικά και το αποθηκεύω προσεκτικά γιατί είναι εύθραστο. Όπως όλα τα πολύτιμα.

ΥΓ. Η θεραπεία με gua sha είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική κι έχει εφαρμογή όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα, όπου όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτοθεραπευτικά -για τεχνικούς λόγους, όπως καταλαβαίνετε.

Η γη δεν... δαγκώνει!
Στάσου… σύκα!

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.