Είμαι ευγνώμων για... (βάλε εσύ τα δικά σου)

87ff3468c4bd26a7762a521cd00d3501

Τα λόγια ενός φίλου.

Ένα μυρωδάτο καφέ.
Μια ευκαιρία.
Την ανάρρωση ενός αγαπημένου προσώπου.
Το λουλούδι μου που άνθισε.

Οτιδήποτε πολύτιμο, ανεξάρτητα από τη χρηματική του αξία.

Όταν νιώθω ευγνωμοσύνη ο εγκέφαλός μου εκκρίνει #ντοπαμίνη (την ουσία της ανταμοιβής) που με κάνει να θέλω να αισθανθώ ξανά το ίδιο κι έτσι γίνεται η ευγνωμοσύνη... συνήθεια! Ο νευροεπιστήμονας του UCLA ΄Αλεξ Κορμπ λέει ότι μόλις εντοπίσουμε πράγματα για τα οποία νιώθουμε ευγνωμοσύνη, ο εγκέφαλός μας αναζητά ακόμα περισσότερα πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμων, άρα έχουμε να κάνουμε με έναν αέναο κύκλο. (Αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχουν χάπια ευγνωμοσύνης κι ας είναι φάρμακο)!

H #ευγνωμοσύνη συνδέεται με την καλύτερη ψυχική υγεία, την αυτεπίγνωση, τις καλύτερες σχέσεις, τα χαμηλότερα επίπεδα στρες, την αίσθηση της ολοκλήρωσης και την ικανότητα να εστιάζουμε.

Υπάρχει, όμως, και κάτι πρακτικό, που προτείνει ο #JayShetty. Όχι μόνο για να μάθουμε να νιώθουμε και σιγά σιγά να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, αλλά και να βιώνουμε τα ευεργετικά της αποτελέσματα:
????Κάθε βράδυ αφιερώστε πέντε λεπτά για να "καταγράψετε" ότι σας κάνει να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη. Προηγουμένως για μια εβδομάδα σημειώνετε πόσες ώρες κοιμάστε. Την εβδομάδα των δηλώσεων ευγνωμοσύνης σημειώνετε και πάλι πόσες ώρες κοιμηθήκατε. Βλέπετε βελτίωση;
Πάντως λένε ότι...
Grateful people sleep better! Κάτι είναι κι αυτό! ????

#faceyogaalexandravekiari #faceyogapractice #faceyogamantra #gratitude #begrateful #itsinyourhands #yourfaceisinyourhands 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Πως αγγίζω το πρόσωπό μου;
Τι λέτε για #reset;

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.