Πως αγγίζω το πρόσωπό μου;

image-1

Πως αγγίζω το πρόσωπό μου;

Η στενή σχέση που αναπτύσσουν τα χέρια μου με το πρόσωπό μου στο πλαίσιο του #pampering, εκτός του ότι οφείλει να είναι πάρα πολύ τρυφερή, μπορεί και να... ταυτοποιηθεί!


Να ξέρεις, λοιπόν, ότι:
-με κινήσεις ταμποναριστές (πατητά και διεισδυτικά με το εσωτερικό όλης της παλάμης) βοηθάω ένα προιόν να εισχωρήσει καλύτερα στην επιδερμίδα μου, χωρίς να την ταλαιπωρώ
με κινήσεις ανοδικές κάνω ανόρθωση, ένα φυσικό#lifting
με κινήσεις καθοδικές, με κατεύθυνση κυρίως από τα αυτιά προς τον λαιμό, (λεμφικές οδοί) κάνω αποτοξίνωση, άρα φέρνω#λάμψη

Υπάρχει ακόμα ένας τρόπος, ίσως περισσότερο εξειδικευμένοςγια να αγγίζω το πρόσωπό μου. Είναι το#tapping, αλλιώς τα χτυπηματάκια με τα ακροδάχτυλα. Άλλοτε γενικευμένα σε ολόκληρη την περιοχή του προσώπου και άλλοτε στοχευμένα σε συγκεκριμένες μυικές ζώνες. Το tappingγίνεται με μέτρια δύναμη, έντονο ρυθμό και σκοπό την#τόνωσηκαι την αιματική μικροκυκλοφορία.

Όσο για τα ίδια τα χέρια μου;

Αφού αναλογιστώ ότι εκτός από εργαλείο για τις #faceyogi, όπως περιγράψαμε, είναι η αίσθηση της αφής, μέσον επικοινωνίας και... προδίδουν και την ηλικία φροντίζω να μην παραμελώ την περιποίησή τους (και διάβασε μέχρι το τέλος για το δικό μου tip)

Τι κάνω;

-αποφεύγω το πολύ ζεστό ή πολύ κρύο νερό -εννοείται φοράω γάντια όταν κάνω δουλειές
-κάνω απολέπιση, ακόμα και DIY με ελαιόλαδο και μαύρη ζάχαρη

-φοράω ενυδατική κρέμα, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική πλευρά της παλάμης πάντα, όπου "γράφει" η φθορά
-φοράω οπωσδήποτε αντηλιακό (ναι, στα χέρια) και μάλιστα με δείκτη προστασίας SPF 30, καθώς, μαζί με τον λαιμό, τα χέρια είναι τα πιο εκτεθειμένα μέρη του σώματος σε όλες τις εποχές και τις καιρικές συνθήκες. (Η Αμερικάνικη Δερματολογική Εταιρεία προτείνει να φοράμε γάντια και στην οδήγηση!!! Αν και αυτές τις μέρες φοράμε τα#γάντιαακόμα και στον ύπνο μας!!!)

Mytip: φοράω στα χέρια μου, από την εξωτερική τους, πλευρά ότι απέμεινε από την ενυδατική προσώπου! 

Hot towel magic
Είμαι ευγνώμων για... (βάλε εσύ τα δικά σου)

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.