Τσάι τριαντάφυλλο

90618177_1076171682758170_8819123336928821248_n

Τα αποξηραμένα μπουμπουκάκια τριαντάφυλλου από το Μαρόκο στη γυάλα του μπαχαράδικου με είχαν από καιρό γοητέψει. Ροζ και ζωγραφιστά! Δεν μπορούσα να φανταστώ ένα πιο κοριτσίστικο τσάι –για την ακρίβεια βοτανικό ρόφημα. Σε φίνα πορσελάνη σερβιρισμένο. Σήμερα, κατάφερα να κάνω αυτή τη μικρή πολυτέλεια πραγματικότητα. 

Έβαλα μια χουφτίτσα τριανταφυλλάκια σε καυτό νερό και μετά τα πέρασα από το σουρωτήρι. Άρωμα και γεύση τριανταφυλλένια, σου φέρνουν μυρωμένο ανοιξιάτικο αεράκι στην πόρτα σου! 

Λοιπόν, αυτό το τσάι είναι και άκρως χαλαρωτικό. Γιατί έχει μηδενική καφείνη. Άρα ενδείκνυται προ ύπνου. Περιέχει φουλ βιταμίνη C και είναι… φάση αντιστρές και αντικαταθλιπτική. Είναι και διουρητικό, καθώς καταπολεμάει την κατακράτηση υγρών. Με μαύρο πιπέρι και μέλι καταπολεμά και τις κράμπες περιόδου.

Το καλύτερο, όμως, σας το άφησα για το τέλος: το τσάι τριαντάφυλλο φροντίζει και την επιδερμίδα, καθότι αντιοξειδωτικό, με βιταμίνη Α και πολυφαινόλες, ένας πρώτης τάξεως οχτρός των ελευθέρων ριζών! Κι αν δεν το πιείτε όλο, που το αποκλείω, μην το αδειάσετε στον νεροχύτη: Λειτουργεί και ως λοσιόν!
Καθιερώνεται για τα γλυκά φθινοπωρινά απογεύματα και γενικώς.

Α.Βε.
#rosetea #spring #roseteabenefits #skinremedy #faceyogabeauty 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Facial cupping therapy
Youth formula

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.