​Να γιατί κάνεις ρυτίδες! Να γιατί κάνεις face yoga!

libnjk


Το πρόσωπό μας έχει 50+ μύες κάτω από το δέρμα μας που αποτελείται από  την επιδερμίδα, το χόριο και τον συνδετικός ιστό, όπου και βρίσκονται οι μύες.

Πρακτικά και χαριτολογώντας οι μύες χωρίζονται σε 2 μεγάλες κατηγορίες: στους εργασιομανείς και τους τεμπέληδες. Δηλαδή, σε μυς που έχουν καταπονηθεί υπέρ του δέοντος, εκούσια ή ακούσια, και σε άλλους  ατροφικούς –και δεν θα εξετάσουμε εδώ το γιατί.

Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η επιδερμίδα κοντά σε τέτοιους μυς που «κονταίνουν» από την πολλή χρήση (κατάχρηση) ή την καθόλου χρήση (αχρηστία) δημιουργεί μια περίσσεια η οποία αναδιπλώνεται και δίνει την εικόνα της ρυτίδας.

Μην περιμένετε, επομένως, από μία κρέμα να επέμβει στους μυς σας και να αποκαταστήσει τη φυσική τους κατάσταση –έχετε ποτέ πιστέψει ότι μπορείτε να κάνετε κοιλιακούς φορώντας κρέμα; Γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο με το πρόσωπό σας.

Η face yoga ενδυναμώνει τους τεμπέλικους μυς ή/και χαλαρώνει τους καταπονημένους. 

Αποτέλεσμα η επιδερμίδα (πρώτο επίπεδο) να αποκαθιστά τη σχέση της με τους μυς (τρίτο επίπεδο) ενισχύοντας ταυτόχρονα το μεσαίο στρώμα όπου βρίσκεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη ενεργοποιώντας την παραγωγή τους.


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Χαμογελάω και κάτω από τη μάσκα!
Μαθήματα αναπνοής!

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.