Νερό με... αέρα mojito

detoxing-water-6 νερό λεμόνι-αγγούρι-μέντα

Από τους ειδικούς θεωρείται το #classicspadetoxwater και το θυμάμαι πάντα τέτoια εποχή, ενόψει αποτοξίνωσης και αναζωογόνησης. Ποιο είναι, τώρα, αυτό το νερό με τον... τίτλο τιμής; Ένα νερό με λεμόνι-αγγούρι-μέντα. Για αποτοξίνωση και αλκαλοποίηση του πεπτικού συστήματος (λεμόνι), για ενυδάτωση (αγγούρι) και για αναζωογονητική-ξεδιψαστική γεύση (μέντα). Ότι καλύτερο τώρα που καλοκαιριάζει –λέμε τώρα. Και γενικά ό,τι καλύτερο για να θυμόμαστε να πίνουμε νερό. Φέτος, το… πείραξα λίγο προσθέτοντας και μία πρέζα τριμμένο τζίντζερ που έχει ιδιότητες αντιφλεγμονώδεις, αλλά και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Το φτιάχνω πανεύκολα και το πίνω απλώς παγωμένο ή προσθέτοντας παγάκια.

Η συνταγή

Σε 6 φλιτζάνια νερό βάζω να μουλιάσουν ½ αγγούρι σε φέτες, χυμό από 1 λεμόνι και 10 φύλλα μέντας. 

Το αφήνω όλο το βράδυ στο ψυγείο και το πίνω την επόμενη μέρα. 

Αν θέλω να επιταχύνω τη ζύμωση κόβω πολύ λεπτές τις φέτες του αγγουριού και αφήνω το νερό σε θερμοκρασία δωματίου -όχι όμως περισσότερο από 2 ώρες εκτός ψυγείου. Και πάντα σε γυάλινη καράφα, γιατί τα όξινα στοιχεία των υλικών μου μπορεί να διαβρώσουν το πλαστικό και να το κάνουν τοξικό.

Αλεξάνδρα Βεκιάρη

Face yoga specialist/. Face massage expert/.


#detoxwater #lemon #cucumber #mint #faceyogatip

Cucumber eyes spa
Ένα jade roller στο ψυγείο μου!

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.