Εγχειρίδιο σωστού χαμόγελου

lumineersax183_46bc_9

Μια από τις πρακτικές πλευρές της face yoga είναι ότι μας βοηθά να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε λάθη που κάνουμε, ταλαιπωρώντας ακούσια το πρόσωπό μας! Αλλά και δημιουργώντας ρυτίδες έκφρασης, που θα μπορούσαμε, κάλλιστα, να είχαμε αποφύγει. Κι όμως, συμβαίνει. Διότι τις περισσότερες κινήσεις-εκφράσεις στο πρόσωπό τις κάνουμε αντανακλαστικά και ασυνείδητα!

Έτσι, λοιπόν, και παρόλο που δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να χαμογελάμε, οι face yogi προτιμάμε να χαμογελάμε αποκαλύπτοντας μόνο τα πάνω μας δόντια!

Επιστημονικά, αυτός ο τρόπος λέγεται «mona lisa smile». 

Γίνεται με τη βοήθεια κυρίως του μείζονος ζυγωματικού μυ, ανεβάζοντας τα χείλη μας προς τα πάνω και προς τα έξω, που είναι και το ζητούμενο. Για να κρατάμε το πρόσωπο ψηλά (από κοντά και το ηθικό μας) ενάντια στη βαρύτητα. Να ενδυναμώνουμε τα ζυγωματικά. Και να μη δημιουργούμε ένταση στο κάτω μέρος του προσώπου.

Ταυτοποιημένα υπάρχουν και άλλα δύο είδη χαμόγελου. 

Το «canine smile» που αποκαλύπτει μέχρι τους κυνόδοντες και στο οποίο ο βασικός μυς κίνησης είναι ο ανελκτήρας πάνω χείλους. 

Και το «full dentured» στο οποίο αποκαλύπτονται και τα πάνω και τα κάτω δόντια (πιο σπάνια και τα ούλα που δεν μας αρέσει) στο οποίο όλοι οι μυς συνεργάζονται εξίσου (πηγή: μελέτη του Dr. Leonard Rubin, MD).

Εσείς τώρα εφαρμόστε την οδηγία μου. Άντε κάντε και κάτι ακόμα. Θυμόσαστε εκείνο το παλιό αστείο που έλεγε «η UHU οδοντόκρεμα είναι»; Ε, λοιπόν, όταν χαμογελάτε δεν δείχνετε και τα πάνω και τα κάτω δόντια σαν να είναι κολλημένα με κόλλα!!! Να το ανακαλείτε κάθε φορά που χαμογελάτε, ωσάν… σκονάκι.

Και γενικώς, να χαμογελάτε. Μπορεί να μην είστε πάντα χαρούμενες, ξεκούραστες, ήρεμες. Όμως μη σταματήσετε ποτέ #ναχαμογελάτε. Το χαμόγελο είναι στάση ζωής!  


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Face yoga lips routine
IT'S IN YOUR HANDS

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.