How to massage your ears

ff50c42ac44b5e9713f689a78e8b603

 Όταν τρίβετε, τραβάτε, διπλώνετε και ξεδιπλώνετε απαλά τα αυτιά σας απελευθερώνετε #ενδορφίνες, τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το μασάζ στο αυτί αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα και το νωτιαίο μυελό.

Συμβάλλει, επίσης, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μειώνει το στρες και το αίσθημα ανησυχίας, απομακρύνει τις τοξίνες, βελτιώνει την κυκλοφορία, χαλαρώνει και γενικότερα προάγει την #ευεξία.

Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε το σώμα σας, να χαλαρώσετε, να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας και να απελευθερώσετε μια γερή δόση ενδορφινών στο αίμα ξεκινήστε να κάνετε μασάζ στα αυτιά σας. Άλλωστε και τα αυτιά βρίσκονται στο πρόσωπο. Για καλύτερα αποτελέσματα: 2-3 φορές την ημέρα. Αν σκεφτείτε ότι στο αυτί μας υπάρχουν περίπου 200 βελονιστικά σημεία και ότι, πρακτικά και απλουστευμένα, το εξωτερικό μέρος του αυτιού συνδέεται με το περίγραμμα του σώματος (ώμους, αγκώνες, πόδια) και το εσωτερικό με τη σπονδυλική στήλη και τα ζωτικά μας όργανα, τότε καταλαβαίνετε γιατί λέμε ότι αν κάνουμε μασάζ στα αφτιά είναι σαν να έχουμε κάνει το-συντομότερο-φουλ-μπόντι-μασάζ σε όλο το σώμα, μέσα έξω!

5 mini ear massages

Σχηματίζω ένα V με τα δάχτυλα μου ανά δύο, τοποθετώ τα δύο μπροστά και τα δύο πίσω από τα αυτιά και τρίβω ταυτόχρονα πάνω κάτω. Ή κάνω κυκλικές κινήσεις.

Με το μεσαίο δάχτυλο κάνω κυκλικές κινήσεις περιμετρικά του αυτιού ξεκινώντας από το λοβό, ανεβαίνοντας πάνω και κατεβαίνοντας πίσω από το πτερύγιο.

Τραβάω απαλά τα αυτιά μου προς όλες τις κατευθύνσεις (προς τα κάτω, προς τα πίσω, προς τα πάνω).

Τρίβω τους λοβούς.

Τέλος, βρίσκω και ενεργοποιώ το σημείο Shen Men, γνωστό στην κινεζική κουλτούρα ως «ουράνια πύλη», επειδή μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την ένταση, αυξάνει τη ροή της ενέργειας και βελτιώνει γενικά την ευεξία μας.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Touch my face, how to
Πότε να αρχίσω face yoga;

FACE YOGA SPECIALIST - Alexandra Vekiari - © 2019 All Rights Reserved

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου.